Számtalan idea kering bennünk arról, milyennek is kéne lennie a márciusnak: végre elővehetjük a félcipőinket, miközben odakint már hétágra süt a nap. A valóságban azonban ilyenkor még sokszor visszafordul a tél, mint Columbo egy utolsó kérdésre, testi és lelki energiaraktáraink pedig teljesen lemerülten néznek szembe az új évszakkal. Ebben a hónapban kulcsfontosságú feltöltődésünk módjainak megtalálása.

Bánosi Eszter írása

„Január, február, itt a nyár” – szól a mondás, remekül szemléltetve azt a türelmetlenséget, ami ilyenkor, a tél vége felé már bennünk dúl. Fontos, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket a hónapban, melyek segítségével túljuthatunk a kettősség okozta stresszen, az egymásnak feszülő ellentéteken, és a hónap végére testileg és lelkileg is készen állhatunk arra az újjászületésre, amit majd a tavasz hoz el.

Bánosi Eszter írása

Az „új év, új lehetőség” eszméje akkora nyomásként és elvárásként nehezedik ránk, hogy nem csoda, ha nehezen teljesíthető kihívások elé állítjuk magunkat év elején. Valóságtól elrugaszkodó, nehezen tartható fogadalom lehet a lassítás is. Olvasd el, hogyan segít a lassítás megvalósításában az anti-határidőnaplónk!

Bánosi Eszter írása

Ha az év vége felé te is folyton ugrásra készen állsz, miközben úgy kóvályogsz végig a napon, mint egy alvajáró, érdemes ezt a néhány tippet megfogadnod – különösen az év ezen időszakában. Nem nagy és időigényes dolgok ezek, éppen az egyszerűségükben rejlik a nagyszerűségük.

Bánosi Eszter írása

Nem titkolt célunk, hogy az anti-határidőnaplóval egy létformáló határidőnaplót adjunk a kezetekbe. Ami, a slow fizozófiának megfelelően, lassan és kedvesen pozitív változást hoz az életetekbe.
Kocsír Anikó, anti-határidőnapló nagykövetünk elmeséli, az ő életére milyen hatással volt az idei napló.

Minél több idő marad ki egy határidőnapló használatából, annál nehezebb a visszatérés. Pedig milyen gonddal választottuk ki, hogy örültünk a naplónknak év elején! Mi segíthet abban, hogy rendszeres naplóhasználóvá váljunk és ez a rendszeresség kitartson az év végéig?
Fülöp Szabina, Anti-határidőnapló nagykövetünk tanácsai következnek.

Mindannyian tele vagyunk tervekkel, feladatokkal, kívánságokkal, kötelességekkel, vágyakkal, álmokkal és még tovább is sorolhatnánk, mennyi mindennel, és szinte lehetetlen még csak elképzelni is, hogy mégis hogyan tudunk ennyi mindent megvalósítani napról napra. Talán – ami a legtöbbünknek ismerős – úgy, hogy az egyik a másik rovására megy. Ennek azonban nem kell így lennie.
Pivarcsi Dorina, pszichológus munkatársunk írása.