A SLOW BUDAPESTRŐL

Szeretnénk megállítani az embereket egy pillanatra, hogy elgondolkozzanak azon, miért és hova rohannak, és hogy ez megéri-e nekik. 

A Slow Budapest az egyre gyorsuló világ kihívásaival foglalkozó kezdeményezésként jött létre 2012-ben. Az alapító, Krajcsó Nelli, a saját, túlhajszolt életére keresett megoldást, amikor találkozott egy, a nemzetközi slow mozgalomról szóló cikkel, ami hangosan üzente felé, hogy “Lassíts!”. Csapatával a kezdetektől arra keresi a választ, hogyan lehet a fogyasztói társadalomban, az információs túlterheltségben, és egy nagyvárosi környezetben egyensúlyt találni. 2012 óta a Slow Budapest olyan programok, kampányok és termékek megvalósításán dolgozik, amelyekkel a lassítást és önmagunk jobb megismerését támogathatja.

Anti-határidőnaplónkkal szeretnénk átadni a mindfulness és slow life szemléletet, online mindfulness meditációs oldalunkon, a slowtime.hu-n pedig megtanulhatsz meditálni velünk és elmélyedhetsz a stressztudatosság, az érzelmi intelligencia, az alvás vagy fókusz témájában.

SlowTime

Magyarország első online mindfulness meditációs platformja

Oldalunk pozitív támogatást nyújthat abban, hogy a meditáció rendszeressé váljon az életedben. Változatos hosszúságú és témájú hanganyagainkkal, videóinkkal és relaxációs zenéinkkel segítünk közelebb kerülni önmagadhoz, lelassítani, kikapcsolni, megnyugodni.


Krajcsó Nelli TED előadása a lassításról és a Slow Budapest megalapításáról

Krajcsó Nelli előadása a lassításról a mindfulness szemléletről

Anti-határidőnapló 2024

Egy határidőnapló, ami segít a lassításban és önmagad jobb megismerésében

Az Anti-határidőnaplót, ezt a Magyarországon egyedülálló, mindfulness alapú határidőnapló-koncepciót 2015 óta készítjük el  azzal a céllal, hogy ne csak a határidős, stresszes dolgokra jusson idő, hanem én-időre, a számunkra fontos dolgokra is. Több mint 30 000 példányban gyártottuk le és a világ számos országába küldtük ki, így inspirálva ezreket a lassításra.

Az Anti-határidőnaplót szeretettel ajánljuk, ha stresszes környezetben kell helytállnod, fáraszt a napi robot, vagy ha vágysz arra, hogy többször átéld a hálát, a játékot és az örömöt. Ez az egyedi, színes határidőnapló-koncepció önreflexión keresztül segít közelebb kerülni önmagadhoz.

2024-ben elindítjuk Anti-határidőnapló Klubunkat, komplex önismereti lassító programunkat, ami a 2024-es Anti-határidőnapló tematikáját követve segít elmélyedni az étkezés, a mindfulness, a digitális detox, a tudatos pénzkezelés vagy a lassú gyereknevelés témájában. Havi és éves tagságot tudsz váltani és hasonló gondolkodású emberekkel és szakemberekkel tudsz együtt haladni a slow útján.

[instagram-feed]